Skip to main content

Handige sites

Thuisarts

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op deze website gebruiken om gezond te blijven, om klachten zelf aan te pakken, als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan, als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts, als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts of als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp. Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na een consult. 

Moet ik naar de dokter?

Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat men zelf kan doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen men alsnog de dokter moet bellen. Men krijgt een deskundig en eerlijk advies en is zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener. De app is winnaar van de Health App Award en is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Bereken BMI

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. Je kunt je BMI berekenen met de BMI-meter op deze pagina. Meet ook altijd je middelomtrek voor een compleet beeld. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.

De Fysiotherapeut

Soms kan het voor u nodig zijn dat u een officieel gespecialiseerde en gediplomeerd fysiotherapeut bezoekt (sport-, bekkenbodem-, manuele therapie etc.). Op deze site vindt u een dergelijke gespecialiseerde en gediplomeerde fysiotherapeut bij u in de buurt.

Psychologen in Zoetermeer

Bent u op zoek naar een psycholoog in Zoetermeer maar weet u niet waar te beginnen? Op deze website staan vrijwel alle eerstelijns psychologen (ELP) waarmee wij intensief samenwerken. U vindt op deze site informatie over de wachttijden, contactinformatie, aandachtsgebied per psycholoog etc. Via deze website kunt u waarschijnlijk tot een goede keuze komen.

Zoetermeer Gezond

Vind medische hulp in Zoetermeer.

Volg je zorg

Via deze site vind u informatie over en geeft u toestemming voor het delen van uw medische gegevens met andere zorgaanbieders via het zogenaamde "Landelijk Schakelpunt".

In geval van spoed buiten kantooruren kan uw behandelaar zo belangrijke gegevens van u inzien. Let op: u dient vooraf via uw eigen huisarts toestemming hiervoor te geven. Dit kan als u eenmaal op de huisartsenpost bent niet voor u worden vastgelegd.

MijnGezondheid.net en App MedGemak

Met MijnGezondheid.net regelt u online een aantal gezondheidszaken bij uw huisarts, zoals afspraak maken, herhaalrecept aanvragen, bericht sturen (e-consult), dossier inzien en labuitslagen bekijken. Indien u via uw mobiele device of mobiele telefoon dergelijke zaken online wilt regelen, dan kunt u ook gebruik maken van de app MedGemak (gratis te downloaden in de App storen of Google store). U hoeft dan slechts eenmalig in te loggen via digID (in tegenstelling bij MGN waarbij u elke keer opnieuw moet inloggen), wel zo makkelijk!

Independer

Independer geeft onafhankelijke informatie over zorgverleners en zorgverzekeringen.

U-Prevent

Veel mensen gebruiken bloeddruk- en cholesterolverlagers voor preventie van hart- en vaatziekten. Onderzoek toont aan dat deze medicijnen gemiddeld genomen zeer effectief zijn. Op deze site kunt u bekijken hoe effectief de medicijnen voor u als individuele patiënt zijn. Om zo samen met uw huisarts tot de beste zorg te komen. 

MyGenta of OneOme

Iedereen heeft een uniek genetisch profiel. Vanwege verschillen in DNA kunnen sommige patienten bijvoorbeeld meer last hebben van bijwerkingen van een bepaald medicijn dat anderen. Het middel kan ook minder effectief werken of niet voor u geschikt zijn. U kunt via een van deze twee bedrijven (MyGenta of OneOme), op eigen kosten, dit laten onderzoeken. Het handigste is dit met uw apotheker aan te vragen en vooraf met uw huisarts te bespreken of een dergelijk onderzoek zinnig kan zijn voor u. Zo kunt u met uw behandelend arts tot een betere keuze komen wat betreft uw medicatie.