Skip to main content

Handige sites

Thuisarts

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op deze website gebruiken: om gezond te blijven; om klachten zelf aan te pakken; als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan; als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts; als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts; als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp. Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult. 

Moet ik naar de dokter?

Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat men zelf kan doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen men alsnog de dokter moet bellen. Men krijgt een deskundig en eerlijk advies en is zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener. De app is winnaar van de Health App Award en is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Bereken BMI

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. Je kunt je BMI berekenen met de BMI-meter op deze pagina. Meet ook altijd je middelomtrek voor een compleet beeld. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.

De Fysiotherapeut

Soms kan het voor u nodig zijn dat u een officieel gespecialiseerde en gediplomeerd fysiotherapeut bezoekt (sport-, bekkenbodem-, manuele therapie etc.). Op deze site vindt u een dergelijke gespecialiseerde en gediplomeerde fysiotherapeut bij u in de buurt.

Psychologen in Zoetermeer

Een site met informatie over alle psychologen in Zoetermeer waarmee intensief wordt samengewerkt.

Zoetermeer Gezond

Vind medische hulp in Zoetermeer.

Volg je zorg

Via deze site vind u informatie over en geeft u toestemming voor het delen van uw medische gegevens met andere zorgaanbieders via het zogenaamde "Landelijk Schakelpunt".

In geval van spoed buiten kantooruren kan uw behandelaar zo belangrijke gegevens van u inzien. Let op: u dient vooraf via uw eigen huisarts toestemming hiervoor te geven. Dit kan als u eenmaal op de huisartsenpost bent niet voor u worden vastgelegd.

MijnGezondheid.net

Met MijnGezondheid.net regelt u online een aantal gezondheidszaken bij uw huisarts, zoals afspraak maken, herhaalrecept aanvragen, bericht sturen (e-consult), dossier inzien en labuitslagen bekijken.

Independer

Independer geeft onafhankelijke informatie over zorgverleners en zorgverzekeringen.