Skip to main content

CORONA virus

Heeft u koorts en bent u benauwd: kom dan NIET naar de Huisartsenpraktijk en ook NIET naar de Huisartsenpost, maar neem telefonisch contact op.

In het gezondheidscentrum is geen mondkapjesplicht meer in de wachtkamer en bij bewegen door het gebouw, tenzij er sprake is van luchtwegklachten. In dat geval laat u zich testen en overlegd u tevoren met uw hulpverlener of u mag komen en draagt u een mondkapje bij betreden van het gebouw.

Daar waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden (bijv bij onderzoek/behandeling in de spreekkamers) en/of als de zorgverlener dat nodig acht, kan het wel noodzakelijk zijn een mondkapje te dragen.

Als zorgverleners rekenen wij hierbij op uw medewerking.

 

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen als u volledig gevaccineerd bent (en t RIVM onze gegevens heeft verwerkt, wellicht 1 week na laatste vaccinatie).

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0800 - 1421 of 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een bericht via MGN of bel de assistente. Geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan zullen wij dat proberen te regelen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Heeft u algemene vragen over corona, kijk dan op de volgende websites:

Informatie in eenvoudige taal vindt u bijvoorbeeld op de website van Steffie